bespaar kosten

Bespaar kosten aan uw whirlpool of zwemspa

Het gebruik van een whirlpool of zwemspa hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij geven u de beste tips om energie te besparen...

Onze spa's zijn allemaal extra goed geïsoleerd, ook voor het winterse klimaat in Nederland met soms extreem temperaturen van -15 graden moet dit ook. De bodem van de spa is van kunstsof, geïsoleerd en volledig dicht zodat er geen water en ongedierte bij kan komen. De  Aristech acryl zelfdragende kuip is ook volledig geïsoleerd en zelfs de onderhoudsvrije kunstsof of composiet omkasting heeft een geïsoleerde tussenlaag. Deze 3 dubbele isolatie zorgt voor een optimale isolering en levert vele honderden euro`s aan elektra besparing op per jaar.

Tip 1: De meeste van onze spa`s hebben een voorbereiding voor eco-smart Warmtepomp, als u deze aansluit op de spa dan levert dit een besparing op van minimaal 65%. Dit is nog door geen enkele spafabrikant gelukt. Hiervoor hebben wij dan ook tijdens de wereldvakbeurs in november 2010 in Lyon de 1e prijs gewonnen met onze spa`s. Wij hebben de meest ecologische en zuinigste spa`s ter wereld!

Tip 2: Gaat u een aantal weken met vakantie dan kunt u het beste de spa tot een minimale temperatuur instellen. Als er toch geen gebruik van wordt gemaakt is dit wel zo verstandig en levert natuurlijk ook weer energiebesparing op.

Tip 3: Veel mensen denken dat het telkens terugzetten van de temperatuur een voordeel op de energiekosten zal opleveren, dit is echter niet waar; als u de temperatuur zo veel mogelijk constant houdt dan zal de spa gemakkelijker met minder energie op de ingestelde temperatuur blijven.