onderhouds tips

Onderhoud aan uw spa hottub jacuzzi whirlpool

Hoe kan ik het beste een spa onderhouden zodat ik er heel lang plezier van kan hebben? Is het veelwerk om een whirlpool te onderhouden? Hoe maak ik de spa schoon en welke middelen kan ik hiervoor het beste gebruiken?

Wij gebruiken geen chloor in onze spa`s. Bij elke spa of zwemspa zal dit niet meer nodig zijn sinds wij vanaf 2010 het 100% biologische unieke Aqua Perfect®  hebben. Hiervan gebruikt u elke week 250 ml en vermengt dit in uw spabad. Meer hoeft u niet te doen! Geen last meer van het gevaarlijke chloor of andere schadelijke chemicaliën op uw huid. 

Tip 1: Het water blijft 365 dagen in een spabad, wel adviseren wij u om het spawater minstens 3 x per jaar te vervangen. Onze spa`s hebben een handige “wateruitloop tap” deze kunt u eenvoudig koppelen aan een standaard Gardena koppeling en u kunt het water weg laten lopen.

Tip 2: Als het water eruit is dan heeft u meteen de kans om uw spabad een flinke schoonmaakbeurt te geven en alle zichtbare onderdelen zoals de kuip, jets, kussens en knoppen goed te reinigen.


Tip 3: Gebruik nooit zo maar schoonmaakmiddelen die niet specifiek zijn ontwikkeld om uw spabad te reinigen.