spa aanschaffen

Aanschaf tips voor uw spa en zwemspa

Waar moet u op letten als u een whirlpool of zwemspa gaat aanschaffen? Wilt u de spa buiten of binnen plaatsen? Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat de whirlpool energiezuinig is?

Waar plaatst u de spa?

Veel mensen krijgen niet het volledige genot van hun nieuwe spa na aanschaf vanwege de slechte locatie planning. Privacy van de buren, afstand vanaf het huis en vele andere factoren dragen bij aan het uiterlijk en uiteindelijk comfortabel gebruik van de spa door u, uw vrienden en gezin.

De meeste hot tubs worden buiten geplaatst (meer dan 80%) het is voor veel mensen fantastisch om in de avond onder een heldere sterrenhemel heerlijk te relaxen, pure luxe in uw eigen tuin! Denk goed na over de locatie! Ga op een stoel zitten waar u van plan bent om uw spa neer te zetten en denk dan vooral eerst aan de praktische zaken zoals verharde en vlakke ondergrond, wel of niet met een betonnen ondervloer of een gedeelte van de spa ingegraven. U zult achteraf blij zijn dat u de tijd heeft genomen om de juiste locatie van uw nieuwe bubbelbad van te voren goed te overdenken.

Verder dient u ook rekening te houden met de volgende zaken:

Uw spa binnen of buiten plaatsen als u een jacuzzi binnen plaatst; (misschien in een serre of veranda) dient u er wel zeker van te zijn dat er voldoende ventilatie is of in ieder geval openslaande ramen. Opmerkelijk is dat er de laatste tijd veel spa`s en zwemspa’s binnen in het huis worden geplaatst, of ook wel als onderdeel van een aparte loungeruimte met een spa, sauna en comfortabel zitgedeelte waar u dan in alle rust kan genieten van uw gecreëerde “paradijs”

Stroomvoorziening

Ook de stroomvoorziening is een belangrijk element waar van te voren goed over nagedacht moet worden. Elke spa of zwemspa heeft een apart elektra vermogen nodig. Tijdens het verkoopgesprek is het belangrijk dat u zich hierover uitgebreid laat adviseren. Onze evolution-spas zijn de meeste energie zuinige spa`s ter wereld! Wij hebben hiervoor een 1e prijs behaald op de grootste vakbeurs in november 2010 te Lyon – Frankrijk (Award winner 2010 Piscine).

Plaatsing Spa

Wordt de spa op een vlakke ondergrond geplaatst; gedeeltelijk of helemaal ingegraven; in alle situatie`s is het wel van belang dat personen er later nog bij kunnen voor onderhoudswerkzaamheden e.d. Wij adviseren u om minimaal 50-70 cm rondom de spa of zwemspa vrij te houden. Als de spa of zwemspa wordt ingegraven word dit gedeelte meestal “overdekt” met een vlonder. Uiteraard komen wij graag bij u thuis om mee te denken en te adviseren over de locatie van de spa en waar u allemaal rekening mee dient te houden.

Begeleiding

Als gratis service kunnen wij uw complete spa of zwemspa project begeleiden, zodat er geen fouten worden gemaakt en u niet achteraf met onnodige extra kosten te maken krijgt. Wij treden dan op als een soort “bouw coördinator” die tussen de verschillende betrokken partijen van het project de juiste instructie`s krijgen. Denk bijvoorbeeld aan: elektricien, aannemer etc. Dit doen wij natuurlijk omdat ook wij er belang bij hebben dat alles in één keer goed gedaan wordt. Wij als specialisten hebben de ervaring op dit gebied. Als klant wilt u natuurlijk van deze kennis gebruik maken.